Prishtina & Prizreni Forum...Kenaqesi dhe argetim pakufi

PrizrenI TeAm HoT FoUrUm We ArE We WOnT Tu Be OnE TEAM.........
 
ForumPortalliGalleryKėrkoRegjistrohuidentifikimi
Kėrko
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Tema Fundit
» POPULL SHQIPTAR!
Mon Nov 28, 2011 2:20 am nga Lek

» VETEM POPULLI ESHTE PUSHTETMBAJTES
Mon Nov 28, 2011 2:19 am nga Lek

» Standard iGO My way 2009 for Android With Australia Maps
Tue Apr 05, 2011 10:27 pm nga 504boyz

» Includes 32 best touch screen games for samsung mobile
Tue Apr 05, 2011 10:25 pm nga 504boyz

» AnDrOiD Apps Pack
Tue Apr 05, 2011 10:23 pm nga 504boyz

Keywords
historia filma foto fshi kush poezi informatik urime office cyber vitin pare gjet program programe lojra hack nikat ms080 live 2010 bllok lujt video matematik votu
Ju lutemi Te dashur antar.
Dear members,

If you wish it, you can support your forum by doing a donation, and become an actor of this forum.
All your donations will guarantee the continuity and the quality of this forum.

Your administrator.

Share | 
 

 Recetat e mia

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
AutoriMesazh
Lina
Antarė/e me Pervoj
Antarė/e me Pervoj


Numri i postimeve : 7
Registration date : 05/03/2008

MesazhTitulli: Recetat e mia   Wed Mar 05, 2008 7:53 pm

Mishe i bardhe me majdanoz

1Kg copa mishi i bardhe
4 luge vaj ulliri
2 thelpinje hudher te grire
2 luge majdanoz i grire
piper i bluar, i fresket
kripe
1 gote qumesht
1/2 gote leng mishi ose koncentrat

Kontrolloni qe mishi te mos ket dhjamera. Ne nje tenxhere te
larte,nxehni vajin dhe fergoni ne zjarr te avasht hudhren dhe
majdanozin.Shtoni mishin dhe zijeni me lengun qe do te leshoj vete ,kur
lengu te jete mpiksur apo shterrur ,sperkateni me piper te
fresket,hidhni kripe,dhe mbulojeni me qumesht dhe leng mishi.Copat e
mishit nuk duhet te mbulohen krejtesisht nga lengu i vete .Mbulojeni
pjeserisht me kapak dhe zijeni ne zjarre te avashe duke e perzier
shpeshsepse qumeshti tenton te ngjitet derisa salca te mpikset e tera
dhe te formohet nje krem i dendur. Sherbejeni te nxehte ne nje pjate me
bizele me hudher dhe majdanoz.
Ju beft mire!
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Lina
Antarė/e me Pervoj
Antarė/e me Pervoj


Numri i postimeve : 7
Registration date : 05/03/2008

MesazhTitulli: Re: Recetat e mia   Wed Mar 05, 2008 7:53 pm

Fileto mishi me kerpudha


6 Luge vaj ulliri
500gr fileto mishi
kripe e piper i bluar, i fresket
300 gr kerpudha pylli te perziera
2 thelpinje hudher e grire holle
2 luge majdanoz e grire holle
125 ml.vere e bardhe

Nxehni 2 luge vaje ne nje tigan te gjere ne zjarr te forte .Skuqni
mishin derisa te krijoje kore ne siperfaqe .Hidhni kripe e piper.Zijeni
per 10 min. duke bere qe mishi te mberet i kuq nw qender .Hiqeni nga
zjarri dhe lereni menjane.Nxehni vajin e mbetur ne tigan ,fergoni
kerpudhate pastruara mire dhe te prera ne copa , hudhren dhe majdanozin
per 8-10 min. ose derisa kerpudhat te zbuten .Hidhni veren dhe zijeni
derisa ajo te avulloj .Hidhni kripe e piper sipas deshires .Mishin dhe
salcen e kerpudhave sherbejeni se bashku.
Ju beft mire!
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Lina
Antarė/e me Pervoj
Antarė/e me Pervoj


Numri i postimeve : 7
Registration date : 05/03/2008

MesazhTitulli: Re: Recetat e mia   Wed Mar 05, 2008 7:54 pm

Strudel me Molle

Masat:
2 filxhane caji miell
1 kokerr veze
2-3 luge gjelle gjalp
3-4 kokrra molle
2 filxhane fafeje sheqer
1 luge gjelle buke te grire
pak kanelle edhe karafil

Mielli i situr hillet ne tryeze, hapim nje grope ku hillen ne mes
vezet, gjalpi dhe sasia e ujit. Zihet brumi i forte edhe lihet te
qendroje per 20-30 min. Pastaj hapen petat e holla. Peten e sperkasim
me gjalpe, mbulohet me molle te grira holle dhe te sperkatura me sheqer
te perziera me buke te bardhe te thare, e shtypur holle me kanelle
pluhur. Mbeshtillet me forme roleje. Vendoset ne tepsi edhe lyhet me
gjalpe. Shpohet ne disa vende me maje te thikes edhe vihet te piqet ne
temp 200-250 (400) grade per 25-30 minuta. Pas pjekjes i hillet sheqeri
puder.

Mollet pergatiten keshtu: i qerojme, i pastrojme, i presim ne feta te
holla, ne rast se jane te forte i kalojme ne tigan ose ne tepsi edhe
futen ne furre per ti zbutur gati 20-30 min, duke i shtuar sheqer dhe
pak gjalpe. Nqs mollet jane te buta trazohen me sheqer e kanelle.

Per mbushje mund te perdoren: qershi, kajsi, vishnje etj. Gjithashtu mund te perdoren peta te gatshme nqs doni.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Scorpion-X
Administartor
Administartor


Numri i postimeve : 155
Age : 28
Vendi : Ne Prizren Midis oborrit tem
Registration date : 06/10/2007

MesazhTitulli: Re: Recetat e mia   Thu Mar 06, 2008 4:23 pm

flm shum ne qofse ke edhe ndonje recet tjeter per emblsir ateher na e posto.

_________________
LIVERPOOL
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://prizreniteam.hot4um.com
ConDoR
Administrator
Administrator


Numri i postimeve : 220
Age : 27
Vendi : ne Republiken e Kosoves
Registration date : 07/10/2007

MesazhTitulli: Re: Recetat e mia   Thu Mar 13, 2008 1:03 am

mire qenka puna...nuk po na lejke pa hanger diqka ne net...hehehe...postim i mire...respect
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://www.prizreniteam.hot4um.com
Sponsored content




MesazhTitulli: Re: Recetat e mia   Today at 5:05 am

Mbrapsht nė krye Shko poshtė
 
Recetat e mia
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Prishtina & Prizreni Forum...Kenaqesi dhe argetim pakufi :: Arti & Kultura :: Kuzhina Shqiptare-
Kėrce tek: