Prishtina & Prizreni Forum...Kenaqesi dhe argetim pakufi

PrizrenI TeAm HoT FoUrUm We ArE We WOnT Tu Be OnE TEAM.........
 
ForumPortalliGalleryKėrkoRegjistrohuidentifikimi
Kėrko
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Similar topics
    Tema Fundit
    » POPULL SHQIPTAR!
    Mon Nov 28, 2011 2:20 am nga Lek

    » VETEM POPULLI ESHTE PUSHTETMBAJTES
    Mon Nov 28, 2011 2:19 am nga Lek

    » Standard iGO My way 2009 for Android With Australia Maps
    Tue Apr 05, 2011 10:27 pm nga 504boyz

    » Includes 32 best touch screen games for samsung mobile
    Tue Apr 05, 2011 10:25 pm nga 504boyz

    » AnDrOiD Apps Pack
    Tue Apr 05, 2011 10:23 pm nga 504boyz

    Keywords
    vitin urime hack votu ms080 historia poezi lojra gjet filma pare 2010 informatik foto kush nikat live bllok matematik video programe fshi cyber office program lujt
    Ju lutemi Te dashur antar.
    Dear members,

    If you wish it, you can support your forum by doing a donation, and become an actor of this forum.
    All your donations will guarantee the continuity and the quality of this forum.

    Your administrator.

    Share | 
     

     Kėshilla tė rėndėsishme pėr kuzhinėn tuaj

    Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
    AutoriMesazh
    Scorpion-X
    Administartor
    Administartor


    Numri i postimeve : 155
    Age : 28
    Vendi : Ne Prizren Midis oborrit tem
    Registration date : 06/10/2007

    MesazhTitulli: Kėshilla tė rėndėsishme pėr kuzhinėn tuaj   Thu Oct 25, 2007 11:55 pm

    1.Nė mėnyrė qė tė heqesh erėn e peshkut nga duart, pastroji ato duke i ferkuar mirė me limon.

    2.Mund tė zhdukėsh erėn e qepės apo tė hurdhrave duke i fėrkuar duart me uthull tė bardhė menjėherė pas mbarimit tė pregatitjes sė ushqimit.

    3.Nė mėnyrė qė tė zhdukėsh erėn e mykut apo cdo lloj ere tjetėr jo tė kėndshme nė dollap apo nė syrtare mjafton tė vendosni nė kėnd tė tyre njė copėz qymyr.

    4.Pėr zierjen e vezėve tė plasaritura mjafton t'i mblidhni ato me nje copė letėr alumini dhe tė hidhen nė ujė.

    5.Mos e lėr orizin apo thjerrėzat apo cdo lloj ushqimi tjetėr qė futet nė kėtė grup nė qese plasmasi nė guzhinė, futi nė qese basme nė mėnyrė qė tė mos zėnė krimba apo tė meken.

    6.Mundohu qė tė mos blesh perime tė ndėnjura apo tė vyshkura sepse ato e kanė humbur njė pjesė tė madhe tė vlerave tė tyre ushqimore.

    7.Mos i lėr perimet njė kohė tė gjatė nė ujė nė larjen e tyre ėshtė mė mirė qė ato tė lahen nė ujė tė rrjedhshėm e pastaj tė vihen nė kullesė nė mėnyrė qė tė thahen.

    8.Pėrdor thikė tė mprehtė nė prerjen e perimeve nė mėnyrė qė tė shmangėsh dėmtimet e lekurės apo tė gjetheve tė tyre.

    9.Griji perimet me lėkurėn e tyre nė mėnyrė qė tė mbrojnė vlerat e tyre ushqimore.

    10.Erėzat: majdanozi, kopėr etj. ruhen mirė pėr disa ditė nėse futen nė qese plasmasi e mblidhen mirė, e mė pas vendosen nė frigorifer apo nė vende tė freskėta.

    11.Majdanozi, kopėr etj nga erėzat e gjelbėrta nuk grihen me makinė sepse u humbet lėngu ėshtė mirė qė tė grihen me thikė.

    12.Sa mė tė mėdhaja tė priten perimet aq mė pak e humbasin vlerėn e tyre ushqimore.

    13.Perimet ruhen mirė pėr disa ditė nėse mbėshtillen me njė pecete tė lagur.

    14.Perimet qėrohen jo shumė kohė para gatimit dhe zihen nė tenxhere me kapak tė mbyllur dhe me pak ujė.

    15.Vitaminat qė ndodhen nė perimet e freskėta janė shumė tė ndjeshme gjatė pėrpunimit tė nxehtė, prandaj ėshtė mė mirė qė ato tė zihen shpejt e nė zjarr tė fortė.

    16.Patatet e ziera qėrohen mė lehtė nėse pas zierjes hidhen nė ujė tė ftohtė.

    17.Qė panxhari i kuq tė ruajė ngjyrėn gjatė zierjes, nė vend tė kripės nė ujė hidhet pak uthull.

    18.Mbas qėrimit tė patateve, karrotave, e perimeve tė tjera duarve ju hiqen njollat nėse lahen me lėng limoni ose limontos.

    19.Kur gjiza ėshtė e thartė pėrzihet me qumėsht nė raportin 1:1, pasi lihet njė orė kullohet, kėshtuqė gjiza bėhet e ėmbėl dhe e freskėt.

    20.Djathi shumė i kripur njomet me ujė tė zier por tė ftohur.

    21.Djathi i tharė qė tė bėhet i butė vihet pėr pak kohė nė qumėsht.

    22.Vezėt e freskėta kur futen nė ujė me kripė bien nė fund ndėrsa ato qė s'janė tė freskėta notojnė.

    23.Kur rrihen tė bardhat e vezėve qė t'u shtohen mė shumė vėllimi pėr cdo kokėrr vezė i shtohet njė gjysėm luge gjelle ujė.

    24.Lakra turshi nuk shpėrlahet me ujė tė nxehtė sepse i ulen vlerat ushqimore.

    25.Gjatė zierjes sė lakrės nė mėnyrė qė tė mos vijė erė e keqe, nė tenxhere hidhet njė fetė buke e lyer me uthull.

    26.Kur lulelakra ruhet nė dritė nxihet dhe i keqėsohet shija.

    27.Pėr tė zier njė kg. fasule duhen 2-3 litra ujė.

    28.Pėr tė pėrmirėsuar shijen e fasuleve gjatė zierjes hidhen majdanoz dhe karota.

    29.Gjatė gatimit tė gjellėve tė nxehta mos i mbani fėmijėt pranė.

    30.Mos pėrdorni mjetet elektrike kur duart i keni tė lagura, si dhe kur dyshoni se kanė difekte teknike.

    _________________
    LIVERPOOL
    Mbrapsht nė krye Shko poshtė
    Shiko profilin e anėtarit http://prizreniteam.hot4um.com
     
    Kėshilla tė rėndėsishme pėr kuzhinėn tuaj
    Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
    Faqja 1 e 1
     Similar topics
    -
    » Kėshilla shėndetsore, reēeta dhe gjėra tjera pėr trupin

    Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
    Prishtina & Prizreni Forum...Kenaqesi dhe argetim pakufi :: Arti & Kultura :: Kuzhina Shqiptare-
    Kėrce tek: